Digitális hőmérőket teszteltünk

február 24, 2018 in Ajánlom, Betegségek, Elektronika, Otthon, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Mint tudjuk, betiltották a régi jó higanyos lázmérőt ezért szükségessé vált nálunk valamilyen (bármilyen) használható lázmérő beszerzése. Próbáltuk a lerázhatatlan kínai higanyosnak látszó ( de nem az )  lázmérőt,  melyet alig lehet lerázni, majd 30 percig kell vele mérni mire beáll,  és feladtuk, annyira macerás volt. Elkezdtük nézegetni az új digitális lázmérőket.  Első próbálkozásunk  egy áruházi  1.000 Ft-os lázmérő volt,  mely állandóan 36 fokot mutatott,  ezért  mérgemben kidobtam, úgy hogy még a márkára sem emlékszem.  Ha egy lázmérő ennyibe kerül, haza se vigye senki!   Ezután az eset után hanyagoltam a kérdést, egészen addig, amíg el nem kezdődtek a klimax idején esedékes hőhullámok,  és kíváncsi voltam,  hogy vajon hőhullám közben valóban melegebb vagyok, vagy csak úgy érzem!  Ezért a páromtól névnapomra egy komolyabb lázmérőt kaptam ajándékba.

Medisana  FTD (77055) Multifunkciós infravörös hőmérő

Testhőmérséklet mérés fülben és homlokon,  Szoba hőmérséklet mérés funkció, 1 másodperc alatt pontos mérés, Kék LCD háttér világítás, Infravörös technológia,  Gyors mérés mindössze 1 másodperc alatt,  Hangjelzés, ha készen áll a mérés,  Multifunkciós kijelző: dátum és pontos idő kijelzése, Nagy méretű, digitális LCD kijelző.  7.000 Ft  volt a szomszéd áruházban.

Kipróbáltuk!  Egymás után 3 mérés 3 eltérő értéket mutatott egy felnőtt nem beteg személyen hónaljban mérve.  A szobahőmérséklet mérés funkciót nem tudtuk elővarázsolni belőle.  Plusz a párom azt szerette volna, ha a sör és a leves hőmérsékletét is megméri. Megfordult és visszavitte az áruházba.  ( HAHA… másik áruházba ment be , mivel éppen 3 áruház van a környéken.  Az eladó nézett mint a moziban, ez a blokk nem a mi áruházunk blokkja…  Párom átment a másik áruházba, és visszaadták a vételárat!  Szuper! )

Végül megtaláltuk!  Teljesen oda vagyunk érte!  Az ALDI-ban vettük, Active med digitális hőmérő  SALVATEC  4.000 Ft volt,  és mindent mér. Lázmérés homlokon vagy fülben. Megméri az ételek hőmérsékletét is,  a kávénk ma reggel 55 fokos volt!  A homlokom jelenleg állandó 36,3 C nem ingadozik, nem vagyok lázas.  Van egy csini tartója,  az asztalon van,  és minden megmérünk vele.  Fürdővizet, szoba hőmérsékletet , mindent mér. Szeretjük,  ezt ajánlom!

Video film használat közben .

https://www.aldi.hu/fileadmin/fm-dam/products/si_2015/kw52/Termekvideo_-_Digitalis_ful-_es_homlokhomero.mp4

DS0364 digitális Hőmérő SALVATEC