Nem indul el a program az új gépen!

december 29, 2019 in Ajánlom, Elektronika, Hasznos tudnivalók

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Új laptop, új Pc – számitógép mindig új operációs rendszerrel érkezik. Újabb windows, mely a gépre van telepítve. Nem választhatunk, nem léphetünk vissza, ha esetleg a régi rendszert szeretnénk használni, hisz azt már megtanultuk, megszoktuk! Én nagyon szerettem a Windows XP-t. Egy darabig inkább kifizettem az árát, pluszban, csak telepítsék fel az új gépemre. De ez is már egyre nehezebben működött, mert az adott laptophoz tartozó speciális meghajtó szoftwereket mindig úgy kellett összevadászni, miközben a géppel együtt telepített windows bekapcsoláskor szépen feltelepíti magát, vagy az eladó ott helyben megcsinálja nekünk. 2013-ban vettem egy Dell gépet. Windows8 van rajta. Elég nagy ugrás a régi kis Windows XP-hez képest. Minden máshol van, idegesítő újítások, “csempék” beúszó menük.

Notebook Windows kompatibilitás probléma

Notebook Windows kompatibilitás probléma

A legnagyobb problémám az volt, és csak volt, mert szerencsére megtaláltam a megoldást és le is írom, hátha ez másoknak is segít, hogy a régi programok nem indulnak el az új gépen. Kifizetett jogtiszta licencekről van szó. Pl. Picture IT 2000 képszerkesztő program. Én ezt megszoktam, kifizettem, és nem akarok semmi újat, speckót, bonyolult képszerkesztőt. Mivel ez is Microsoft termék, nem adtam fel, és végignéztem az összes support oldalt. Elég hajmeresztő, mert összevissza linkelgetnek, egyik oldalról átküldenek a másik oldalra, végül semmi hasznosat nem mondanak. No akkor kértem támogatást a gépemen lévő Windos8-ra. Mindent kitöltöttem, széria szám… stb. Végig nyomogattam a gombokat, és amikor már a megoldás jönne, közölték hogy ÉN erre nem vagyok jogosult! Ez fizetős szolgáltatás. (Az fizetős, hogy Segítsenek abban, hogy az új Windows 8 -on nem indul el a régi szoftwer. ) Kell nekem jogtiszta operációs rendszer és kifizetett rajzoló program!! Vírus kereső és társai! Nem vagyok jogosult! Ezen kicsit felbosszantottam magam!
Barátod a google, elkezdtem keresni különféle szóösszetételekre ami a problémához kapcsolódik, de nagyon távoli témákat hozott fel a rendszer, be kellett mennem a speciális keresésbe, és ott a 2. keresésre megtaláltam pontosan Ezt a problémát a microsoft support oldalon.

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/make-older-programs-run#1TC=windows-7

Röviden összefoglalom. A windows készítői felismerték, hogy a Windows frissítések miatt egyes programokat szintén frissíteni kellene, ami nekik nagyon sok munka. Ezért inkább az Uj windows rendszereket megtanították arra, hogy ezen régi programok futtatása közben úgy viselkedjen mint egy régebbi windows verzió, azaz kompatibilis legyen a régi és az új rendszer. ” A kompatibilitási beállítások kézzel történő módosításához kattintson a jobb gombbal az adott program ikonjára, kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd a Kompatibilitás fülre… Ekkor a program a Windows egy korábbi verziójának beállításaival fut. Akkor használja ezt a beállítást, ha tudja, hogy a programot a Windows egy adott korábbi verziójához tervezték (vagy azon dolgozták ki)….”

Szerintem ez nagyon jó találmány! Csak sokan nem ismerik. Remélem ezzel a cikkel tudtam segíteni.