Oxygen Naphegy Orvosi központ

november 17, 2011 in Budapest, Orvos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Orvosok Orvosi központok Budapest

Lifestyle Medicine – Életmód Orvoslás

Az Életmód Orvoslás a különböző egészségügyi problémák kezelésében kínál étkezésen, mozgáson, stressz-menedzsmenten és más életmód tényezőkön alapuló kezelést.

A civilizált világban a legnagyobb problémát jelentő betegségek többsége életmód-alapú. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a fokozott stressz-terhelés, légszennyezés és egyéb életmód tényezők kiemelkedő szerepet játszanak az alábbi betegségekben:

cukorbetegség,  rák, rosszindulatú daganatok (mint pl. emlődaganat, prosztatarák, tüdőrák, vastagbélrák)
érelmeszesedés, magasvérnyomás, elhízás, szívinfarktus, agyvérzés, csontritkulás, allergia, asztma

Bizonyítékok

1. Magasvérnyomás – étkezés

Magasvérnyomásos betegeknél egészséges étkezéssel a vérnyomás 3 hét alatt 11,4 Hgmm-rel csökkenthető

2. Vérzsírok – étkezés

Emelkedett koleszterin szint mellett az egészséges táplálkozás 4 hét alatt 28,6%-kal képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét, és 28,2%-kal a C-reaktív protein szintet. Az utóbbi fehérje mennyisége a vérben a szervezetben lévő gyulladás mértékét jelzi. Az érelmeszesedés egyik azon betegségek között, mely állandó és folyamatos gyulladással jár az erekben. A C-reaktív protein szintjének csökkenése a gyulladás csökkenését jelenti.

Az étkezés okozta koleszterin-szint csökkenés mértéke megegyezik a koleszterin-csökkentő gyógyszer által okozott mértékkel.

3. Szívinfarktus – életmód

Komplex életmódváltás (étkezés, mozgás, dohányzás abbahagyás, stressz-kezelés, pszichés támogatás) 5 éve alatt a szűkült koszorúerek relatív tágulását, a koszorúér-elzáródásból adódó szívproblémák gyakoriságának 60%-os csökkenését eredményezi.

Életmód Orvoslás és Hagyományos Orvoslás

Az Életmód Orvoslás mind szemléletében, mind tartamában eltér a hagyományos orvoslástól, mindazonáltal a szorosan együttműködik vele.

Oxygen Naphegy
1016 Budapest, Czakó u. 2-4.  (Bejárat a Naphegy utca felől)
Telefon: 06 (1) 780 0459
Fax: 06 (1) 780 3886
Mobil: 06 (20) 359 4216
email: info.naphegy@oxygenmedical.hu