Hársfa tea hatása Hársfa tea készitése

január 28, 2022 in Betegségek, Gyógytea, Hobby

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

A Hársfa tea hatóanyaga a virágzatban van.  Szedésre Június második felében lehetséges, amikor virágzik, de még termés nincs rajta, és már kevés rajta a bimbó.  Sem a bimbó sem a termés nem tartalmazza a hatóanyagot, ha túl korán vagy túl későn szedjük, csökken a hatása.  Az ezüst hárs virágait kerüljük, az íze nem olyan finom mint az orvosi hárs virága.

A Hársfa tea hatásai:
Nagyon finom, üdítő tea, bármikor ihatjuk, akkor is ha nem vagyunk betegek.  Semmilyen mellékhatása nem ismert.  Gyulladás csökkentő, tisztítja a vért.  Köhögés csillapító, oldja a hurutokat, és ez nem csak a légúti hurutokra érvényes, hanem a hasi hurutokra is, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni.  Egy kis puffadás, hasfájás, kit érdekel, pedig ez rontja az életkedvünket és komfort érzetünket, sőt a fontos tápanyagok felszívódását csökkenti! A hársfa tea erős izzasztószer. Hideg téli napokon érdemes kortyolgatni, és felmelegít.

Hársfa Virág Hársfa Tea

Hársfa Virág Hársfa Tea

Hársfa tea elkészítése: 
A leszedett hársvirágot szárítsuk meg, majd tegyük zárt dobozba, vagy papír zacskóba szellős, száraz helyre. A hársvirágból gyógyteát készítünk. Ehhez vegyünk 10 g virághoz negyed liter vizet. Az így nyert főzet kiváló gyógyszer a nátha, reuma, köszvény esetén.
Ha a hársfa virágához kamillát és borsmentát is keverünk, olyan izzasztó teát kapunk, ami hűlés esetén csodálatos hatású.

 

Miről ismerem meg az Ezüst hárs leveleit?
A levélfonák ezüstszürkén bolyhos . (csillagszőrök)  Ettől a fa a szélben a levél fonákját mutatja meg.  A levél végén a fogak előrehajlók és szálkahegyűek. Nagy nyári forróságban az ezüst hárs levelei élükkel fordulnak a nap felé. Levele kicsit ezüstös, nem annyira élénk zöld.