Hátfájás derékfájás gerinc torna

január 27, 2022 in Betegségek, Csontkovács, Hasznos tudnivalók

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

A családomban és a barátaim között már mindenkinek fáj a háta vagy a dereka. Nem kicsit.  Gerinc problémájukkal járják az orvosokat, pénztárcájukat nem kímélve.  Sokan úgy vélik, ha drága orvoshoz mennek, magán rendelőbe , ott biztosan csoda történik, és pillanatok alatt elnyerik a gyógyulást.  Természetesen ez nem így van.  Vizsgálatok, röntgen, CT vagy mutat valamit vagy sem.  Ha mutat valamit, akkor sincs erre semmilyen gyógyszer, csak a fájdalom csillapítok és tapaszok.

 

Én is pontosan így kezdtem 20 évvel ezelőtt. De már 1 hónap elég volt arra , hogy lássam, a gyógyulásom a saját kezemben van.  Ugyanis a testem súlyát a gerincem tartja, hisz ez alapvetően a csontrendszer feladata.  De az, hogy a csontrendszerem, a csigolyáim hogyan állnak, mit csinálnak, mennyire nyomják egymást, mennyire kopnak el, ezt a csigolyákat körbeölelő izmok határozzák meg.

 

Az izmok állapota a napi rendszeres mozgástól függ.  Elegendő naponta 15 -20 perces torna, ami karbantartja az izmainkat. Beindítja a vérkeringést, ami elmossa a sejtekből az anyagcsere által termelt káros anyagokat.   A gerinc torna egy speciális torna, melyet érdemes megnézni videón

Gerinc torna a hát izmok megerősitése

Gerinc torna a hát izmok megerősítése

, vagy könyvben, vagy elmenni  1 -2 alkalommal speciális gerinc tornára, gyógytornászhoz.  Majd ezt a megtanult mozgás sorozatot már otthon, egy jó film közben gyakorolhatjuk.  Nem is gondolnánk,  mennyi gyógytornászt képeznek ki évente itthon Magyarországon.  Csak ennek még nálunk nincs kultúrája.  Érdemes bejelentkezni gyógytornára, aki megtanítja nekünk a helyes test tartást plusz egy halom torna gyakorlatot.

Ide linkelek egy általam jónak tartott CORE tréninget:

https://www.youtube.com/watch?v=Dm_gtYBK0JA

Megéri a pénz és a ráfordított időt,  hiszen 60 évesen amikor már bizonyára elkezdenek fájni az ízületek,  a térd, a vállak és a csípő,  akkor nem mindegy mennyit járunk orvoshoz, és mennyi fájdalom csillapítót veszünk be.  Érdemes felkeresni a gyógyfürdőket,  és a fürdőben nem csak a vizet, hanem az egyéb szolgáltatásokat is nézzük meg, és ha lehet próbáljuk ki !