Allergia elleni szerek Allergia gyógyszer

április 30, 2017 in Ajánlom, Betegségek, Gyógyszerek, Hasznos tudnivalók, Otthon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 szavazat, átlag: 3.14 összesen: 5)

Családunkban 3 személy allergiás, (légúti allergia )  így 20 éven keresztül teszteltük az elérhető allergia elleni terápiákat. Érdemes őket kipróbálni, általában mindenkinek más és más módszer válik be, alkata és allergiája alapján.

Első lépés, elmegyünk az orvoshoz. Előtte allergia teszt, mert enélkül nem írnak fel semmit. Az allergia tesztről tudni kell, hogy a beszúrásos teszt bejuttatja az allergén anyagot a bőr alá, és néhány esetben újabb allergiás tünetet lobbant be. Persze, csak az esetek 1 %-ában, de lehetek éppen én ez az 1%. Ezért az 5. év után ezt a tűszúrásos  allergia tesztet már elkerültük. Másik általános probléma az orvosokkal, hogy felírnak VALAMIT! De meg sem nézik, hogy a felírt gyógyszer mit tartalmaz. Nekem felírtak egy olyat, amiben tejcukor van. Én tejcukor érzékeny vagyok, egyik allergia gyógyítására olyat írnak fel, ami fokozza a másik allergiámat. Aki nem allergiás a tejcukorra annak érdemes kipróbálni,  recept nélkül is kapható, szinte a legolcsóbb allergia elleni gyógyszer: Loratadin Hexal, egy új generációs allergia ellenes szer, 30 szemes : 966 Ft ez a recept nélküli ára. (1 tablettában 10 mg hatóanyag van, mellette 70 mg tejcukor! )

Kipróbáltuk a  Claritint, de 1 év után már nem volt hatásos. A szervezet hozzászokik. Ezért elkezdtük váltogatni az allergia elleni gyógyszereket.  Allegra, és társai. (A gyógyszerek listája lentebb található.)

Az allergiás tünetek csökkentésére egyéb módszereket is bevetettünk, kerüljük az allergiát kiváltó anyagokat, és helyeket. Ehhez pontosan kell tudni, hogy ki, mire  allergiás. Ezért én elmentem egy biorezonancia vizsgálatra, ahol szúrások nélkül meg tudják nézni az allergén anyagokat. Fűzfára, aranyesőre, fekete ürömre, macska egér szőrre, A búza lisztnek néhány fajtájára, tehát ételekre, ételszínezékekre  gyomirtókra vagyok allergiás, és természetesen a felsorolás nem teljes. Tehát nem ülök le a parkban az aranyeső közelében, nincs kutyám és macskám. A lakást reggel és este 1x átszellőztetem, napközben minden be van csukva, nincs huzat, ami a levegőben keveri a porokat. Leülepszenek, ezt a levegő tisztulást párologtatóval is lehet segíteni  Kerülöm a városban a szmogos központokat, mert az autó kipufogó gázok nagyon felfokozzák a légúti allergiát. Figyeljünk az otthoni vegyszerekre is, pl. a tusfürdőt nagyon öblítsük le magunkról, a hajunkat mossuk meg, ha allergiát okozó helyen voltunk, mert a porokat a hajunkkal bevisszük a párnánkra, és egész éjszaka belélegezzük. Cserélgessük a mosóport, inkább folyékony mosószert használjunk, ami nem porol, nem szemcsés. Próbáljunk ki több fogkrémet, a fogkefét havonta kötelező újra fogkefére cserélni, vagy kifőzni!

Vitaminok: Azokon a napokon amikor nagyon meleg van, és a növények nagyon virágoznak, a C vitamin bevitelt felemelem 1.000 mg-ra vagy fölé, mikor éppen milyen kapszula van otthon. Hosszan felszívódó C vitamint használjunk, ha lehetséges. Megfelel a napi 1 – 2 citrom leve is. Jó hatású a kalcium tabletta, de ezzel vigyázok, mert a vesének megterhelő lehet. Mindenképpen kell a sok jó minőségű folyadék, egészen pontosan VIZ! A gyümölcslevek és egyéb italok plusz allergia forrásokat vihetnek be a szervezetbe. Viz helyett ihatunk teákat. Én hársfa teát iszom, mert tisztítja lerakodott nyálkát. A bedugult orr és fül esetén a Lándzsás utifű szirup  nálunk bevált az egész családnak. A JutaVit 300mg-os kapható legjobb árban összehasonlítva a dr. theiss sziruppal.

Plusz pollen terhelés: bármennyire furcsa, ha növényi polleneket, “gazt” viszek be ételek formájában a szervezetembe, csökken a légúti allergiám. Teszteltem, érdemes másnak is kipróbálni. Kecske tej, kecske sajt, juhtúró, ezekből eszem reggelire, és aznap sokkal jobban vagyok! Ennél koncentráltabb pollen bevitel a Forever Bee Pollen tabletta. Nem olcsó, de hatékony. Tavasszal, március elején, amikor még semmi nem virágzik, el kell kezdeni szedni, 1 hétig negyed, 1 hétig fél szemet, és utána 1 egész szemet naponta. Sok folyadék nagyon fontos! A Forever termékek között az Aloe Berryt is érdemes kipróbálni, nem a Bee pollen helyett, hanem egyszerre. Nekem a kettő már költségekben túl sok. (Ezek a termékek üzletben nem kaphatóak,  Aloe Vera tanácsadója vásárlás előtt tájékoztatni fogja Önt a termékek felhasználási módjáról, én a saját adagolásomat írtam le, ami lehet hogy csak nekem vált be. Kérdezze ki Aloe Vera tanácsadóját! )

Gyógyszerek: A fent felsorolt módszerek csak tüneti kezelés, nem piros a szemem, nem dugul be az orrom, de a fejfájást és a gyulladásokat nem kezeli, erre pluszban szedek egy recept nélkül kapható gyógyszert: Altiva 120 mg. (fexofenadin hidrokrodid tartalmú, ez van az Allegra gyógyszerben is, de az Allegra 180 mg ára: 3.265 Ft az Altiva 180 mg ára csak 1.970 Ft a 30 szemes doboz. Forrás : Hátipatika.com 2013 április 30.)  Javaslat, a gyógyszertárban ne a gyógyszer nevét mondja, hanem a hatóanyagot, mert azonos hatóanyagú tabletta nagyon sok kapható, és a soha nem hallott, soha nem reklámozott gyógyszerek sokkal olcsóbbak.
PL. FexoFep fexofenadin hidrokrodid 120 mg – tehát azonos a hatóanyag, 30 szemes csak 1.638 Ft és recept nélkül kapható. (Az ár 2013 május 2.-án a Patika Profi kft.  Szegedi gyógyszertárában történt vásárláskor volt érvényben.)

Talán gyógyszerészek nem javasolnák, de márciusban még csak ½ tablettát veszek be, eltöröm a tablettákat. Júniusban már 1 egész szemet kell bevennem a 120 mg FexoFep tablettából, augusztusban megjelenik a fekete üröm. Hát ez a növény nagyon brutális. Annyira erősen allergén, hogy augusztusban az Altiva 180 mg-ot szedem. Minden reggel, reggeli előtt. Az emberek csodálkoznak, hogy én allergiás vagyok?  Semmi nem látszik rajtam, és jó a közérzetem.

Mások még ezt olvasták :  Greenfield hotel Bükfürdő ,   Garnier narancsbőr elleni golyós ,    Meggy márka ,