Kormány ablakok hosszú várakozás

szeptember 17, 2022 in Hasznos tudnivalók, Miskolc, Szeged, Tesztek, Város

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Másnak is feltűnt, hogy milyen sokat kell újabban várakozni a kormány ablakoknál?  3 éve lakcím kártyát csináltattam,  sacc. 30 perc volt és azonnal adták az új kártyát.  Most ugyanott voltam,  és az útlevél ügyben 1 órát álltam, mire sorba kerültem.  8 ablak van,  abból 3 gépjárművel foglalkozik.  2 pedig fura ügyeket intéz, például süketek, mozgáskorlátozottak mentek oda, de leginkább üres volt.

Akkor a maradék   3 ablakra maradt az összes személyi ügy.   Bevették a papírokat,  az ügyfél elment fotózkodni. Először 20 percig senki nem fotózkodott,  majd egy kislány legalább 10 percig vacakolt, nem tetszett neki egyik fotója sem,  habár,  nem tudom, kinek akar tetszeni a személyi igazolványon.  Ekkor szép kis sor torlódott fel.  Amíg a fotó készül,  az aktuális ablaknál várják vissza az ügyfelet, addig nincs újabb sorszám.  Ha befizetés is van,  akkor elsétálnak a sárga csekkel az emberek,  mintha nem lenne bank kártyájuk.  A Bank kártyás fizetés ott az ablaknál lehetséges lenne.

A sorszámom 1 óra alatt 1-et lépett előre,  mert közben jöttek mások,  ( más sorszámok,  pl. az 505 -ős ,  nekem pedig 2912 –es a számom. )  plusz az időpontra érkező ügyfelek.  Hiába van rajta a sorszámon, hogy összesen 3 várakozó ügyfél van előttem.  Hja – az útlevél ügyben. De egyazon ablak mindenfélét gyárt.  Ne higgy a szemednek!  Plusz sorban állás a fotóra.  Amikor végre sorba kerültem,  és a fotóm is megvan, jön az ujjlenyomat!  Mert  ez ma már kötelező az útlevélhez.  Ezt nem tudtam.  Sajnos olyan vékony a bőröm,  és sima,  hogy nem tudtak használható lenyomatot venni.  Így a teljes sorban állás a kukába ment.

Egész úton hazafelé azon gondolkodtam,  hogy 2 hónappal ezelőtt egy másik kormány ablaknál  nyugdíj ügyben beadtam egy iratot, és kb. 20 perc volt. Szerintem megtaláltam a probléma okát!  Ennél a „gyors” kormány ablaknál NINCS parkolóhely,  ha mégis találok , akkor a legmagasabb díjzónában van.  Ezért  mindenki a pici 8 ablakos  kormányablaknál áll, a Tesco oldalában,  mert  közben apu – anyu- teso  ,  elmegy bevásárolni.  Ez logikus.  Tehát,  ha gyorsan szeretnél sorra kerülni egy kormány ablaknál, tervezd meg!  Olyan helyre menj,  ahol nem lehet autóval megállni,  nincs üzletközpontban,  és előre kérj időpontot. Ez a titka.