Így tisztítsd ki a füledet – fültisztítás legjobb módja

június 15, 2022 in Betegségek, Biorezonancia, Csontkovács, Hasznos tudnivalók, Orvos, Otthon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Nem vagyok, orvos, viszont most jöttem a fül-orr-gégésztől.  Fülfájás miatt mentem hozzá.  A megoldás annyira pofon egyszerű, hogy muszáj megosszam másokkal.  A fülemben van egy mindenféle szemétből (por, fülzsír, szőrszálak) összetapadt kis ragacs, ami bele van száradva szépen a dobhártya felszínébe.  Az orvos próbálta pici csipesszel kivenni, de teljesen oda ragadt.  Nem lehet leszakítani, mert kárt okozhat.

 

Ettől a kis ragacstól körbe be van gyulladva és piros a dobhártya körüli rész. Gondolom, ezt hívják középfülnek. De mindegy is hogyan hívják,  a másik fülem, ami nem fáj, az totál tiszta, meg is mutatta a doki a monitoron.  No és hogyan kell ezt levenni?  NEM kell semmi flancos spray…  a fültisztító pálcika pedig egyenesen káros, mivel egyre bentebb tolja az ilyen füldugókat.  Nekem is a fültisztító pálcika okozta a bajt. Szóval,  a megoldás, a ricinusolaj. ( vagy paraffin olaj mindegy, ami éppen van a patikában)  Ez a legjobb, mert nem rontja el a fülben lévő PH szintet ami nagyon fontos a betegségek és gyulladások megelőzésében, viszont ez az olaj teljesen feloldja a fülzsírt..

Nem elég a ricinusolajból egy-két csepp, mivel általában a fülben bent levegő van, és légbuborék keletkezik, ahhoz hogy ez a buborék beengedje az olajat, oldalra kell feküdni, teljesen tele önteni a fület, majd a fülcimpát meg kell húzogatni, hogy a fül belül egy kicsit mozogjon,  és akkor a levegő buborék kiszabadul,  majd  az olaj teljesen be tudja borítani a fület a dobhártyáig. Kicsit így hagyjuk, végül egy pici vattát teszünk a fül bejáratához, ami felszívja az esetleg visszaáramló olajat.   Ha esetleg a dugó még nem jött ki,  mert annyira merev,  lehet meleg vízzel kicsit a fület átmosni tusolás közben. A mi tusolónknak van állítható sugár erőssége. Ilyenkor nem a szórást, hanem a középső vízsugarat használom.

Emberi fül belső félépítése anatómiája

Emberi fül belső félépítése anatómiája

Pontosan megkérdeztem az orvost, hogy ezt milyen gyakran kell alkalmazni. SZÓVAL most megspórolom Önnek a fül orr gégészeti sorban állást!  hetente 1x de lehet 2x is,  este lefekvés előtt cseppentsen bele a fülébe a fent leírt  módon, tegyen bele egy pici vattát és reggelre kész a tisztítás.  Alvás közben feloldódik a füldugó.  A párna sem lesz koszos.  Gyerekeknek  és idős szülőknek is érdemes ezt megcsinálni,  így sok problémát és fülfájást megelőzhetünk. Ha ezt nekem valaki igy elmondja, akkor még plusz sok pénzt is megspóroltam volna, mert magán fül orr gégész vizsgálat 20.000 Ft   egy arcüreg CT pedig 25.000 Ft  a jelenlegi árfolyamok mellett 2022-ben.