Gyógyteák

Régi bölcs mondás, fűben fában van az orvosság.  A penicilin első előállítási módja egy  Penicillium chrysogenum nevű gomba volt, 80 évvel ezelőtt..  én a gombákat is természetes alapú orvosságnak tekintettem, egészen addig, amíg 1980-ban Holland kutatók megfejtették ezen gomba DNS felépitését, amely a cikkek szerint nagy áttörés a gyógyszergyárak részére.  Felmerül az olvasóban a kérdés. Vajon mit kapunk a gyógyszeres kapszulákban? Bennem az is felmerül, hogy az 50 mg-os hatóanyag miért van akkora kapszulában, hogy azt nem bírom lenyelni?   Mivel van megtöltve a maradék 1000 mg?  Milyen egyéb szemét hordozó anyaggal és színes tabletta burkolattal mérgezem magamat?   20 évvel ezelőtt minimálisra csökkentettem a kapszulák használatát. Csak természetes anyagokból álló vitaminokat vagyok hajlandó bevenni. Influenza esetén hagyom hogy az immun rendszerem küzdjön értem.

 

Ezért össze állítottam a magam kis patikáját gyógyteákból.  Én csak a hársfa virágját szoktam szedni, de talán az idén más gyógynövényeket is fogok gyűjteni, vagy a kerítés végébe ültetni. FONTOS, hogy ha magunk szedjük ezen növények részeit, legyünk tisztában azzal, hogy mikor kell gyűjteni és melyik részét. Ha lehet, szennyezett helyeken, autó utak mentén illetve permetezett területek körül ne gyűjtsünk soha gyógyteához való növényi részeket.

Hársfa tea hatása Hársfa tea készitése

A Hársfa tea hatóanyaga a virágzatban van.  Szedésre Június második felében lehetséges, a

Kamilla tea készitése, hatása, hatóanyagok

A Kamilla tea hatásait mindenki ismeri.  Ugyanakkor a teát a hatóanyagok kinyerése érdekében

Zsírégető gyógynövények

Gondoltál már arra, hogy mindenféle mesterséges fogyasztószerek helyett inkább valami termész

Citrom kúra immun erősítés minden reggel

Amikor tél végén rám tör az általános fáradtság, sokat vagyok beteg, és reggel nincs ked

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>