Népi gyógyászat

Nem egyedi eset, ha Ön úgy érzi az orvosnál, mintha futószalagon intéznék a betegségét.  Az orvoslás mára teljesen elgépiesedett. Ott van a Dr. House cimü film, ahol már követhetetlenül röpködnek a latin kifejezések, percenként változik a diagnózis, néha 3 eltérő betegségre is tippelnek, és véletlenszerű, hogy melyik tipp alapján kezdik meg a kezelést. Ha ez nem válik be, akkor adjunk neki izé dóziumot.   Minden vizsgálat végén az eredmény az, hogy felirnak valamit. Ha nem válik be, jöjjön vissza és felirok valami mást.  Önnel beszélgetett az orvosa, arról, hogy hogyan előzze meg a problémákat?  Milyen életmód változások segítik a gyógyulásban?

FIGYELEM:  Azoknak, akik idült súlyos betegségben szenvednek,  nem ajánljuk a népi gyógymódokat,  egy gyógyító ember nem végez vakbél műtétet. Az itt szereplő tanácsok saját felelősségére és belátása szerint kipróbálásra szolgálnak. Nem helyettesítik a tudományos orvoslást, csak kiegészítik azt.

A népi orvoslásban a Gyógyitó ember évezredes népi megfigyelések alapján adott tanácsokat,  összegyűjtünk ezekből néhányat,  a legismertebb gyógyteák leirásával.

 

Vérszegénység  Kezelése: „Akinek kevés a vére, akiről az orvos megállapította, hogy vérszegény, nem kell orvoshoz járnia injekcióra. Félzsengésre sütött májat egyen” olyat, hogy „a közepe nyers legyen”. A máj, a „vérit táplálja.” – „Feje fájt a vérszegénységtől.” „Ezt kommendálta neki: a nyers májat törje össze péppé, süssön hozzá tojást, süssön zsírban vereshagymát, tegye hozzá a májat, de csak épp hogy összekapja a zsír. Sok tejet igyon, és a fokhagymától se irtózzon.” – „Vérszaporító a bodzabogyólekvár.”

 

 

Hársfa tea hatása Hársfa tea készitése

A Hársfa tea hatóanyaga a virágzatban van.  Szedésre Június második felében lehetséges, a

Kamilla tea készitése, hatása, hatóanyagok

A Kamilla tea hatásait mindenki ismeri.  Ugyanakkor a teát a hatóanyagok kinyerése érdekében

Zsírégető gyógynövények

Gondoltál már arra, hogy mindenféle mesterséges fogyasztószerek helyett inkább valami termész

Citrom kúra immun erősítés minden reggel

Amikor tél végén rám tör az általános fáradtság, sokat vagyok beteg, és reggel nincs ked

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>