Csontkovács

Csontkovács a népi nyelvhasználattal csontrakó. Csontkovács a fájdalommal járó tartó és mozgató szervrendszeri betegségeket manuál terápiával (kézzel végzett szakszerű fogások, azaz csontkovácsolás) végzi. A jó csontkovács sohasem okoz fájdalmat, így elkerüli a baleset lehetőségét. A magyar kezel, kezelni, kezelés szavakban benne foglaltatik a kéz szó, ami utal a csontkovács kézzel történő gyógyítására. Régi időkben a borbély vágott eret, a magyaroknál a kovács értett a foghúzáshoz és a csontrakáshoz, tehát ő volt a gyógykovács. E szavak összeolvasztásából lett a csontkovács szavunk.

Csont kovács

A hiedelmekkel ellentétben a csontkovács nem visszateszi a kimozdult ízületet, hanem a körülötte lévő izom fellazításával majd egy szakértő csontkovács mozdulattal lehetőséget teremt arra, hogy az ízület megtalálja a neki rendelt helyét. A fájdalomcsillapító nem helyettesíti a csontkovács fogásokat. Az idő próbáját kiállta és a mai napig utolérhetetlen eredményeket produkál a jól képzett csontkvács keze munkája.

Szeretnénk kérni, hogy AKINEK  van a lakóhelyén olyan Csontkovács,  akinél már járt, és jók a tapasztalatai,  osszák meg az elérhetőségeket!  NAGYON köszönjük, azok nevében akik még nem próbálták ki.

 

Köszönettel:

a Gratula.hu szerkesztői csapata

 

2 thoughts on “Csontkovács

  1. Dr Fél Pálné szerint:

    Tisztelt Cim!
    Szeretnék egy ilyen manuálterápiában résztvenni!

    hozzáférhetőséget kérnék szépen tisztelettel.

  2. admin szerint:

    Gyakran járok ide: http://www.bioklinika.hu/ SZEGED. Még eddig minden bajban segítettek, habár a köpölyözést rettentően utálom! Dr. Petrov Jurij és a felesége, Dr. Petrovné Ráti Lilla mindketten beszélnek magyarul, és nem fáj, inkább egy picit ilyesztő, de érdemes kipróbálni. Járnak hozzájuk idősebbek és gyerekek is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>