Hogyan lehet rögzíteni a digitális Tv adást

április 28, 2014 in Ajánlom, Elektronika, Hasznos tudnivalók, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 szavazat, átlag: 3.29 összesen: 5)

Akinek van DVD írója, és használja is a régi analóg televíziós adás rögzítésére, az most kicsit szomorú lesz, mert a digitális adást rögzíteni nem lesz egyszerű. Az adás egyetlen jelben érkezik, és nem a televízió váltogatja szét az egyes  a csatorna jeleket, hanem a beltéri egység.   (A beltéri egység elé hiába teszünk bármilyen eszközt, mert a digitális jel ömlesztve érkezik, mint egy káosz!) Akár T-home, akár UPC, vagy az ingyenes Mindig Tv beltéri egysége van, ezeket set-top-box –nak hívják  vagy nem hívják  de a funkciója azonos, szétbontja a digitális jelet külön csatornákra.  Ez egyben azt jelenti, hogy a box után már csak 1 csatorna jelét tudjuk nézni vagy rögzíteni,  a régi DVD írónkban hiába van benne a csatorna kiválasztás, a kiválasztható csatornák száma 1 db –ra csökkent le.   Ezt a jel szétbontást már az új televíziók is el tudják végezni, beépítve tartalmazzák ezt a boxot.  (Ha ilyen tv-vel rendelkezik, lehet hogy a TV-ben rögzítő is van, így nincs szüksége egyéb eszközökre, csak be kell állítania megfelelően a tévét.)

Ha a szolgáltatónál azt a beltéri egységet rendeljük meg, amely tudja rögzíteni az adást, pl. DVR – direct videó rögzítő, akkor előre néhány napra be tudjuk állítani a felvételeket, és ezeket vissza tudjuk nézni, de semmilyen lehetőség nincs külső egységre történő rögzítésre  mint pl.  a dvd.  (Ezek az új egységek képesek több csatornát kezelni egyszerre,  miközben nézzük az egyik csatornát, tudunk egy másikat rögzíteni. ) Ezeknek a rögzítővel egybeépített beltéri egységeknek a díja általában 1.200 Ft havonta! A UPC  Direct reklámjában szereplő 500 Ft csak a mézesmadzag. ( valahol a szöveg végén találunk egy kis apró betűs részt: A Direct DVR prémiumcsomag havidíja a beüzemeléstől számított első 6 hónapban 500 Ft/hó, majd a 7. hónaptól 1000 Ft/hó. Természetesen ezt általában nem olvassák el a megrendelők, és a 7. hónaptól 100% -os áremelés van. )

Mi a következő képpen oldottuk meg a problémát, mely a régi DVD írónk összekötése a UPC egységgel, olyan módon, hogy a digitális adásokat rögzíteni tudjuk. A UPC egység és a TV közé tettük a DVD írót.  A csatornát a UPC távirányítójával kell beállítani, és a DVD író csak azt az adást tudja rögzíteni  ami éppen azon a beállított csatornán fut, vagyis nem éppen most, mert az időzítő így is működik  (felvétel közben a UPC csatornákat nem lehet váltogatni,  mert a DVD írónk azt veszi, azt a csatornát, ami jelként a UPC egységről érkezik) . Ha elmegyünk otthonról, vagy éjszakai műsort szeretnénk rögzíteni, a UPC egységen beállítjuk a csatornát, ahol a film lesz, és a DVD irón beállítjuk az időpontot. Csak közben senki ne kapcsolgasson el semmit!   Persze a DVR beltéri egység elegánsabb, csak éppen 12.000 Ft évente. Nekünk ez az egyszerű, már meglévő DVD író megteszi. Van egy nagyon fontos tulajdonsága, miközben felvételeket készít, közben lehet nézni a már felvett anyagokat. 50 órát tud rögzíteni, így mindent felvételről nézünk, bármikor megállítható, és újraindítható, és gyors-tekeréssel átugorjuk a reklámokat. Az egész család imádja…

Hogyan lehet rögzíteni a digitális Tv adást - Panasonic Dvd iró

Hogyan lehet rögzíteni a digitális Tv adást - Panasonic Dvd iró