Cédrus liget lakópark Szeged – Aggályaim

december 20, 2017 in Hasznos tudnivalók, Szeged, Tervezők, Város

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Majdnem vettünk egy lakást a Cédrus liget ( Szeged)  lakóparkban.  Mivel eladtuk a régi lakásunkat, és kicsit szebb modernebb NAGY teraszos lakást kerestünk, ahol majd öreg korunkat eltölthetjük úgy, hogy nem kell a tetőt javítani, és szép környezetben élhetjük le utolsó évtizedeinket, van lift és szép kilátás, elkezdtünk lakást keresni.  A párom ekkor akadt rá a Cédrus Lakóparkra Szegeden.

A látványtervek megdöbbentően szépek. Minden zöld, modern, és a házak úgy néznek ki, mint a tengerjáró luxushajók. Kívül minden lakásnak terasza van és üveggel borított. Vagyis az egyoldalra néző falak mind teljesen üvegből vannak, faltól falig a menyezettől a padlóig.  Az épületek hőszigeteltek, energia takarékosak, geotermikus energiával működnek, központi hűtés fűtés , mélygarázs , tópart  és minden, amit álmodni lehet.

Azonnal megvolt az érzés, hogy ezt akarjuk!  A 7 épületből kiválasztottuk azt, ahol még volt eladó lakás a 4. emeleten, mert mi szeretjük élvezni a napot! De nem akarunk legfelső szint lenni, ki tudja, nekünk már volt éppen elég beázás az életünkben. Ketten vagyunk, gyerekeink már kirepültek, 60 m2 éppen elég lesz.  De azért nézegettünk nagyobb lakásokat is és eltérő méretű teraszokat is. 3 lakásra kértünk ajánlatot.   Az árajánlatok 400 -500 Ezer  ft / m2  árat mutatnak, a terasz nagyságától függően.  Ami a Budapesti árakhoz mérten még barátságos.  Egy kb. 60m2 –es lakás terasszal garázzsal még valahogyan kigazdálkodható a régi lakás árából, ha kölcsönt veszünk fel.. ( öreg korunkra eladósodunk .  haha. )

 

Cédrus liget lakópark Szeged Épületek elrendezése

Cédrus liget lakópark Szeged Épületek elrendezése

Első kiválasztott kedvencünk azonnal elbukott, a hölgy telefonban közölte, hogy megváltozott az egész szint alaprajza és ÉPPEN  az a lakás most 110 m2 –es lett az új alaprajz szerint.  Hm. Ok van ilyen.  Másikat kerestünk.   B  épület 4. emelet.  Ismét elküldtük az ajánlat kérésünket!  Ekkor a fiatalember azt mondta telefonon, hogy menjünk be személyesen és SEGIT kiválasztani a nekünk megfelelő lakást!  Valójában, elég felnőttek vagyunk, hogy a Neten megnézzük az alaprajzokat és látjuk, hogy melyik jó nekünk. NEM kell ebben segíteni, hacsak nem rábeszélni akar valamire.  Ekkor kiderült, hogy a Neten lévő adatok nem frissek!  MAJD  a héten frissítik…  oppá…   Kezdett meginogni a bizalmunk a cégben.  Valójában már az első lépéstől kezdve nagyon zavaró dolgok vannak a weboldalukon. Például, egyik képen sincs megjelölve az égtáj, hogy most az ablak merre néz.  Egyik alaprajzon sincs méretezés, úgy mint… ez a fal 3,4 méter.  Csak annyi van, hogy a szoba 12 m2 .  Ez azt jelenti, hogy  a méret rendben, mert  a szoba 12m2  de a rajz nem pontosan fedi a valóságot a térbeli elrendezés szempontjából.  vagyis,  ha oda képzelem magam a szobába,  az alakja nem éppen olyan mint a rajzon.  EZT akkor alkalmazzák szeretettel, ha olyan hosszú keskeny lakást kell eladni, aminek csak egyik végén van ablak, és a másik szemben lévő falnál sötét van. Illetve, nem lehet megsaccolni a terasz alakját sem. Ha a terasz 2 helyen összeszűkül 1 méter szélesre, hát az hiába 15m2 mégis nagyon rossz a használati értéke. Magyarul, semmit nem lehet oda tenni.

 

Tehát ott tartottunk, hogy a B épület 4. emelet 1. lakásra is kell egy árajánlat. Úgy tűnik, hogy már nagyon sok lakás eladásra került, a weboldal alapján.  Ismét meglepetésben volt részünk, ezt a 4. emeletet is teljesen újratervezték, és 5 lakás helyett csak 3 lakás lesz!  Kis logikám itt is ellentmondást lát, hiszen ha el van adva már 1 lakás, akkor hogyan lehet újratervezni az emeletet?  Felmerül bennem a gyanú, hogy az 50 és 60 m2 –es lakások nem is léteznek, ők a vevő becsalogató tételek, és ha már betelefonáltunk, akkor behívnak személyes rábeszélésre.. és választhatunk a nagyobb lakások közül. Akkor az is kamu, hogy a lakások 30% -a már el van adva?  A garázsok ára is 4 milla felett van. Még nem adtuk fel, hogy esetleg veszünk itt lakást, de nagyon sok aggályunk támadt.

 

Ismerőseink véleményét is megkérdeztük.  Ezek merültek fel: Vajon mennyi lesz a közös költség? A teljes üvegfal nem lesz túl hideg és túl meleg? Hiába hőszigetelt akkor is gyengébb, mint egy fal. 600 lakás lesz.  Aki majd jön hozzám vendégségbe, vajon hol parkol? A teraszok már a rajzok alapján is nagyon keskenyek. Csak dísznek jók, nem igazán használhatóak semmire.

 

Önnek mi a véleménye?