Cédrus liget lakópark Szeged – Aggályaim

december 20, 2017 in Hasznos tudnivalók, Szeged, Tervezők, Város

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 szavazat, átlag: 1.00 összesen: 5)

Majdnem vettünk egy lakást a Cédrus liget ( Szeged)  lakóparkban.  Mivel eladtuk a régi lakásunkat, és kicsit szebb modernebb NAGY teraszos lakást kerestünk, ahol majd öreg korunkat eltölthetjük úgy, hogy nem kell a tetőt javítani, és szép környezetben élhetjük le utolsó évtizedeinket, van lift és szép kilátás, elkezdtünk lakást keresni.  A párom ekkor akadt rá a Cédrus Lakóparkra Szegeden.

A látványtervek megdöbbentően szépek. Minden zöld, modern, és a házak úgy néznek ki, mint a tengerjáró luxushajók. Kívül minden lakásnak terasza van és üveggel borított. Vagyis az egyoldalra néző falak mind teljesen üvegből vannak, faltól falig a menyezettől a padlóig.  Az épületek hőszigeteltek, energia takarékosak, geotermikus energiával működnek, központi hűtés fűtés , mélygarázs , tópart  és minden, amit álmodni lehet.

Azonnal megvolt az érzés, hogy ezt akarjuk!  A 7 épületből kiválasztottuk azt, ahol még volt eladó lakás a 4. emeleten, mert mi szeretjük élvezni a napot! De nem akarunk legfelső szint lenni, ki tudja, nekünk már volt éppen elég beázás az életünkben. Ketten vagyunk, gyerekeink már kirepültek, 60 m2 éppen elég lesz.  De azért nézegettünk nagyobb lakásokat is és eltérő méretű teraszokat is. 3 lakásra kértünk ajánlatot.   Az árajánlatok 400 -500 Ezer  ft / m2  árat mutatnak, a terasz nagyságától függően.  Ami a Budapesti árakhoz mérten még barátságos.  Egy kb. 60m2 –es lakás terasszal garázzsal még valahogyan kigazdálkodható a régi lakás árából, ha kölcsönt veszünk fel.. ( öreg korunkra eladósodunk .  haha. )

 

Cédrus liget lakópark Szeged Épületek elrendezése

Cédrus liget lakópark Szeged Épületek elrendezése

Első kiválasztott kedvencünk azonnal elbukott,  mert a neten lévő alaprajzokat frissítették,  több lakás mérete is megváltozott.  2017 December 20.-án kapták meg az építési engedélyt, és azonnal munkához láttak.  Már termelik ki a földet a mélygarázsok helyén.   Még próbálunk elérhető áron lakást találni az E épületben. Reméljük, sikerülni fog.  Közben gyűjtjük az információkat.  Vajon milyen magas lesz a teraszon a beton korlát?  Szép lesz a kilátás?   Megérkeztek az árajánlatok is a 3 lakásra.  Érdekes módon,  a lakás négyzetméter árak nem azonosak.  Minél magasabb emeleten van a lakás, annál drágább a négyzetméterár,  viszont a teraszokból csak 10 m2 az amit a lakás négyzetméter árának felével számolnak,  a többi olcsóbb.  Nem árt ezt tudni,  amikor a teraszokat nézegetjük.   A garázsok és autóbeállók sem olcsóak!  Jesszusom !  Viszont az árak kulcsrakész állapotra vonatkoznak,  és nem szerkezetkész lakásokra.

 

 

Cédrus liget Szeged 2018 július épül az A épület

Ismerőseink véleményét is megkérdeztük.  Ezek merültek fel: Vajon mennyi lesz a közös költség? A teljes üvegfal nem lesz túl hideg és túl meleg? Hiába hőszigetelt akkor is gyengébb, mint egy fal. 600 lakás lesz.  Aki majd jön hozzám vendégségbe, vajon hol parkol?

 

Önnek mi a véleménye?