Kerti öntöző automata rendszer szórófej tesztek

június 5, 2023 in Hobby, kert, Pocsék árúk, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

2 éve van kertünk. Első nyáron minden utazáshoz megkértünk valakit, hogy locsolja a fákat, veteményeket, és a virágaimat. Mondanom sem kell, a fél málna sor kiszáradt. Igy hát idén próbálok telepíteni valamiféle öntöző rendszert. De nem a készen kapható legós fajtát, mert ezekben a vékonyka fekete csövekben nem hiszek. A vízkő miatt. És én drágának is tartom.

A kertünkben fúrt kút van, szivattyúval. A konnektorba tettünk egy időzítőt. Ez a rész megoldva.

A veteményeket téglalap alakú területre ültettük, melynek közepén van a slag. Itt kezdődtek a bonyodalmak. Első próba, a tesco talpas négyzetes szórófej, az a zöld… szépen locsol, viszont néha elakad. Kapálok a ház másik oldalán, nem látom, hát tuti hogy pont akkor áll meg, egy állásban, és pont úgy hogy a járdát locsolja. Hát ez nem alkalmas éjszaka automata indításra. Nappal olyan meleg van, hogy nem lehet locsolni, megfőnek a növények a talajban.

Ezután elmentem egy gazda boltba. No itt biztosan valami szuper jó esőztető szórófejet találok. Találtam egy új fajtát amit lehet állítgatni, hogy jobb oldalt, baloldalt locsoljon, és vannak olyan állások, amiket még kis sem próbáltam. – MUTA szektorálható oszcillációs öntözőfej. – A „center” pozíciót beállítottam, hogy a teljes veteményt beterítse. Oppá, ha pontosan szeretném körbe írni mi történt, azt mondanám, hogy a 4×2 ágyást úgy locsolta be, hogy a 4 egymás melletti ágyásból csak 3-at, a másik irányban a 2 hossz helyett csak 1,5 ágyás hosszt. ÉÉÉssss nem lehet szélességet állítani. JAJ ! Hogy lehettem ennyire vak? Mert egy kertészeti áruházban vagyok? Akkor minden szuper jó lesz? Van blokkom, visszavittem.

Hosszas sírdogálás után, megengedték, hogy kicseréljem egy másikra. Arra rá van írva, hogy 240 m2-ig, és állítható a szélessége. Hmm.. ez BIZTOSAN JÓ LESZ! – „Bradas négyzetes 16 gumifúvókás oszcilláló szórófej akár 312 m2 -en képes vízzel ellátni a gyepet. Beépített tűvel rendelkezik a fúvókák tisztításához. Egyszerű csúszkáival könnyedén beállítható az öntözni kívánt terület nagysága. „- Ráfizettem plusz 500 Ft-ot. Szuper! Még aznap kivittem a kertbe, mint karácsonykor a gyerekek, az új játékot azonnal össze kell szerelni. Igen, Ez is nagy nagy csalódás. Hiába állítható a szélesség, ha a teljes terpeszben is csak a Tesco öntözőfej FELÉT képes belocsolni. Jaj! Sírok! Hát ha még 1x vissza megyek a boltba, már ki fognak dobni. De hát honnan tudjam, hogy ez az öntözőfej nem jó nekem? A ruhákat fel lehet próbálni. Ha nem jó, nem veszem meg. De ha a termékre irt információ nem igaz? Akkor mit tegyek? Nem hibás a cucc. Csak kicsi a kerthez. Semmi baja, de nem vagyok ott a kertben, hogy ide oda húzogassam a földön. Egyetlen pozícióból be kell locsolja a teljes veteményt. Ne gondoljunk nagy veteményesre, csak kb. 150 m2. A szivattyú ugyanazt a nyomást adja le, mindhárom öntözőfej esetében.

MUTA öntözőfej szórás

Férjem már lassan felrobban a méregtől. Sehogyan nem akart összejönni ez az automata locsolás. Kitalálta hogy majd felkel minden reggel 4-kor és biciklivel kiteker a kertbe locsolni. ( kb. 20 perc oda és még annyi vissza.) Én nem adtam még fel. Elővettem a régi ( 2 éves) Tesco talpas öntöző fejet, szétszereltem, öntöttem bele ecetet a vízkő ellen, illetve találtam benne egy vízszűrőt amit jól kimostam. Uff… nem tudtuk vissza szerelni. A bosszúságtól alig láttunk, amikor szétszedtük, és egyikünk sem emlékezett hogy mit honnan vettünk ki. Jó tanács – a stressz hormonok csökkentik az ember IQ-ját!

oszcillációs öntözőfej tesztek

Persze, én addig legóztam vele, amíg végül összeraktam. Csináltunk 4 db indítási tesztet. Minden alkalommal elsőre elindult, és a billegője rendesen billegtette, nem akadt el sehol. Szóval, ezt fogjuk használni, amíg teljesen el nem romlik. Évente tisztítás, vízkő oldás. Ha már ki kell dobjuk, akkor az új Bradas gumifúvókás oszcilláló szórófej lesz a helyén, viszont, tavasszal lemérjük pontosan mekkora területet locsol be, és csak oda teszünk veteményeket. Semmit nem dobunk ki!