Gomba meddig használható fel

október 23, 2021 in Élelmiszer, Pocsék árúk, Tesztek, Uncategorized

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Gyakran vásárolok a Tesco-ban, azért mert közel van hozzám. Elég sokszor kihúzzák a gyufát nálam, de igyekszem visszafogott lenni.  Ennek ellenére PANASZT tettem a pénztárosnál az egyik esetben.

 

Bizonyos ételeknek vannak speciális paraméterei, ami eldöntik azt, hogy megveszem, vagy NEM veszem meg. Ilyenek mondjuk a kenyér. A Tesco-ban a legtöbb kenyérre nem írják rá az összetételt. Ezt rettentő felháborítónak tartom,  mert allergiás vagyok a fehér búzára, és próbálok Rozs, Kukorica, Zab, Hajdina és egyéb -  búzából minél kisebb mennyiséget tartalmazó – kenyeret venni.  Ezeknek csak a nevéből és a színéből lehet tippelni az összetételére, de egyértelmű, hogy  a barna kenyerek színét is egyéb színezékkel érik el, pl. Malátával,  és nem azzal hogy korpát tesznek bele.  Általában a Hajdinás rusztikus bagettet veszem,  ami már délután 3-kor elfogy. A dolgozóktól tudom, hogy a Tesco kifejezetten meghatározza, hogy a dolgozók mennyit süthetnek belőle egy napon. Had vegye a nép az egészségtelen ócska vizes zsemlét. Abból mindig sütnek töménytelen mennyiségben. NO ÉN NEM ! Kifordulok nagy durcásan és mint egészséges életmódot kedvelő személy hosszú gyalog túrával elvándorolok egy másik céghez!

GOMBA csomagolt - lejárati ideje itt mennyi?

Ahol elszakadt a cérna,  az a csomagolt GOMBA!  Nagyon figyelek a lejárati dátumokra, mert a gombával nagyon megjárja az ember, ha elkezd romlani. Ezért mindig kibogarászom a csomagolási időpontot. Eléggé drága dolog, olyankor veszek, amikor friss!  Én vagyok a vevő, had döntsem el, hogy ma veszek,  vagy nem veszek gombát.  Nos, okos Tesco szakember kitalálta, hogy nem lehet ráírni a Gombára a csomagolás dátumát !  De még a lejárati idő is SZUPER TITKOS !    Szóvá tettem a pénztárosnál,  hogy ez MILYEN  lejárati időt jelent? Elmagyarázta, hogy NEKEM A VEVŐNEK EZT NEM KELL TUDNOM !  Ezért  titkos!  Bízzak bennük,  hogy ha lejárt, akkor nem teszik ki. Hát köszönöm.   Inkább nem.  Inkább nem kérek gombát, egyék meg maguk.