Méregtelenítés, Mária tövis kivonat

február 2, 2014 in Ajánlom, Betegségek, Gyógyszerek, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Ha a máj bármilyen okból nem képes méregteleníteni a szervezetet, akkor maga a szervezet telítődik mérgekkel. Az alkoholfogyasztás, a gyógyszerszedés, a helytelen táplálkozás egyaránt kemény munka elé állítja a májat. A rendszeres fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység, a fertőzésekre való érzékenység, hastáji fájdalom, emésztési problémák, viszketés, a bőr a vizelet és széklet színének megváltozása, mind-mind intő jelek lehetnek: valami nincs rendben.

A természetes máriatövis-kivonat az egyik legcsodálatosabb és legbiztonságosabban méregtelenítő szer. Melléhatásai, ellenjavallatai nem ismertek. Aktív hatóanyaga, a silymarin természetes májvédő. Legnagyobb koncentrációban a növény termésében fordul elő. A silymarin ma is az egyik hatásosabb és legismertebb májvédő anyag: megakadályozza a máj károsodását, serkenti az új májsejtek termelődését, amelyek elhalt társaik helyére lépnek.

 

Összehasonlítás – melyiket vegyem meg?

Silegon méregtelenítő kapszula, (Teva Magyarország – de nem ők gyártják,  Szlovákiából jön! )1 kapszulában 140 mg szillimarint tartalmaz.  A 60 db kapszula ára 3.000 ft körül volt. (2013-ban)

Máriatövis kivonat, 100 mg extraktum, ahogyan a nevében is szerepel, 100 mg máriatövis, DE figyelem, ez csak 70 mg szilimarinnak felel meg.  (Gyártja: BGB Interherb) 30 szemes kiszerelés 1865 Ft,  szóval ez 1 szemet számítva elég boros ár. Lehel Piacon vettem a drogériában, lehet hogy máshol olcsóbb.

Mária tövis kivonat a máj védelmére Jutavit

Mária tövis kivonat a máj védelmére Jutavit

 

Jutavit máj egészsége kapszula Máriatövis kivonat – 60db,  Máriatövis kivonat 1 kapszulában 300 mg,  ebből szilimarin  100 mg 1 kapszulában. Ami szintén nagyon cseles,  mert az internetes anyagokban  sehol nem irják ki a Szilimarin tartalmat,  ezért megvettem egy dobozal.  Ott a dogozon sem az szerepel, hogy 1 tablettában,  hanem a napi adagban, tehát  tudnunk kell, hogy mi az ajánlott napi adag,  ami pontosan 2 tabletta,  tahát eléggé átverés,   mert hiába veszünk 60 db-ost,  csak 100 mg hatóanyag van 1 tablettában.  Ára:  1760 Ft .   (Szeged Fagyöngy gyógyszertár 2014-ben.)

 

Ha összehasonlitjuk, a  Silegon 60 x 140 mg ára 3.000 Ft  és a Jutavit 60 x 100 mg ára 1.760 ft,  még így is a Jutavit olcsóbb 17 %-al,  csak többet kell bevenni.  Ha akciósan talál Jutavit máj egészségére tablettákat, vegye meg,  2 évig eláll, érdemes figyelni a patikákat!