Beton padló csiszolás javítás

július 21, 2018 in Burkoló, Uncategorized

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

A beton kötési és szilárdulási fázisában a cementkő hidratációjával együtt jár a zsugorodási folyamat. A

zsugorodás alatt álló beton könnyen megreped.        A jó betontechnológia, valamint a szakszerű kivitelezés minimalizálja a zsugorodás káros hatásait. A zsugorodási feszültséget csökkenteni lehet nagyobb betonerősítéssel  pl. nagy teljesítményű acélszállal (pl. 30 kg/m3 HUMIX® 90). Plusz fektessünk nagyobb hangsúlyt az ipari padló szerves részét képező altalajra és ágyazatra, mely a hazai gyakorlatban döntő részben mondható felelősnek a használat közbeni hibákért. Az ipari padló 3 fő szerkezeti részből áll – jól tömörített, tartósan egyenletes tömörségű altalajból; kellően nagy tömörségű, zúzottkőből vagy homokos kavicsból készített ágyazatból; valamint a megmunkált felületű betonlemezből –, ezért a betonpadlók kifogástalan használatához és tartós működéséhez a három egymás fölötti réteg teljes összehangolt hatékonysága szükséges.

A betonpadló hibák körüli viták valahogy így zajlanak:
„Én beleírtam a tervbe, hogy C25-ös betont kell használni. Ha mégis megrepedt, akkor vagy a beton volt rossz, vagy a kivitelező rontott el valamit.” Erre a kivitelező: „Én az előírt C25-ös betont vásároltam meg, és persze abból a legolcsóbbat választottam. Miért tettem volna másként?” A betongyár így érvel: „Én olyan anyagot adtam, amilyet a kivitelező választott, és egyébként fogalmam se volt, hogy abból padló lesz.” Tehát mindenki tudta, hogy ő miért nem hibás. Javasoljuk a zsugorodáscsökkentő adalékszer felhasználását is a későbbi problémák megelőzésére.

Mindezek ellenére néhány év alatt az ipari padló valószínűleg felújításra szorul, hiszen a targoncák a fúgáknál adják át a legnagyobb ütőterhelést és ezen intenzív dinamikus hatások vezetnek a fugaszélek letöredezéséhez és a táblabillegésekhez.

A hibás, töredezett betonpadló nem esztétikus, nem higiénikus, baleset veszélyes és javításra szorul. A padlót beton csiszolással lehet kijavítani.

beton ipari padló csiszolása javítása

További információk:  Best Padló ,   Beton padló javítás ,