Cédrus Liget lakópark Szeged mikor lesz készen?

május 26, 2019 in Ajánlom, Otthon, Szeged, Város

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 szavazat, átlag: 5.00 összesen: 5)

3 leendő lakót ismerünk a Szegeden épülő Cédrus liget lakóparkban, és mindenki azt találgatja, hogy vajon mikor lesz az átadás.  Voltunk kint fotózni januárban és májusban is, és ezek alapján mindenki saccolhat, hogy vajon jól halad az építkezés vagy sem.  2019 májusban az A épületben már az első emeleten szerelik be az a teraszokra az ablakkereteket. Viszont még egyetlen épület sem érte el a 3. emeletet, (ami a mélygarázs és a földszint miatt valójában az 5. szint)  2 épület a föld alól sem bújt ki.  Vannak szombati napok, amikor munkások dolgoznak az épületekben, hétköznap általában reggel 8 és este 17 óra között vannak kint csapatok, és 9 magas daru segíti a munkájukat. Szerintem ezek a daruk rettenet pénzbe kerülhetnek, szóval, mindenkinek érdeke, hogy igyekezzenek az építéssel.

 

Cédrusliget lakópark Szeged 2019 januárban

Igazán pozitívnak tartom, hogy Nagyon sok előre gyártott elemet használnak. Például az emeleti szinteken előre gyártott előfeszített felülbordás födémelemeket emelnek be daruval, így nem kell a szinteket zsaluzni, a technika gyors helyszíni szerelést tesz lehetővé. Minden területen modern megoldásokat alkalmaznak. Érdemes bemenni a bemutató terembe, és megnézni a terasz burkoló lapokat! Nincs csemperagasztó, nem fagy fel a terasz.

 

 

 

Cédrusliget lakópark Szeged 2019 április

Cédrusliget lakópark Szeged 2019 április

A szerkezetkész állapotot 2019. Augusztusra tervezték. Ez a falakat és a tetőszerkezetet jelenti, mely egyenlő az épületek 70 % -os készültségi fokával.  Pontosan látszik, hogy a házakat egyszerre építik, tehát nem fejezik be egyiket sem hamarabb, mint a többit. A függőleges falakhoz szükséges zsalu rendszert ugyanúgy, mint a teraszok kerek részeinek betonozására használt zsalukat egyik épületről a másikra helyezik át a daruk segítségével, a beton kötési idejének megfelelően.  A garázsszint jelenleg felvonulási terület, és itt helyezkednek el a fixen telepített daruk is, ebből következtetek arra, hogy mindaddig a mélygarázst nem lehet befedni, amíg a darukra szükség van.

Cédrus liget lakópark Szeged terasz burkolat

Cédrus liget lakópark Szeged terasz burkolat

Micsoda tervezési és szervezési munka!  Én látom mögötte a Project tervezést, melynek során minden eszközt és munkaerőt a megfelelő helyre a megfelelő időben és pontos sorrendben egymáshoz igazítva biztosítani kell ahhoz, hogy az építkezés maximális hatékonysággal haladjon.

 

 

 

Ehhez még számítsuk hozzá, hogy a teljes telek építési terület, az utcán nem tárolnak építési anyagokat, mindent egy azon telken belül kell megoldaniuk. Betonoznak, szállítanak, raktároznak, szerelnek, úgy hogy a telek faltól falig mélygarázs.

Cédrusliget Lakópark Szeged 2019 Május - Terasz toló ajtó keret A épületben

Cédrusliget Lakópark Szeged 2019 Május - Terasz toló ajtó keret A épületben

Bizonyára lesz néhány hónapos csúszás az átadásban. Ezt okozza az is, hogy Szeged talaja nagyon sok helyen duzzadó agyagtalaj, nem véletlenül volt itt a téglagyár régebben.  Körültekintően kell tervezniük és kivitelezniük!  Mindenképpen el kell kerülniük az épületek süllyedését, ami ugye bekövetkezett az újszegedi uszoda építése során is.  De én teljes szívemből szurkolok nekik, hogy minden a terveik szerint haladjon !  Ez egy óriási  méretű és rettenet bonyolult építkezés!

Ha visszatérünk az eredeti kérdéshez,  mikor lesz a Cédrus liget lakópark átadása,  csupán tippelni lehet.  Amikor az épületek készen vannak, és a darukat lebontják, akkor lehet majd befedni a garázs szintet. A belső munkálatok folyamatosak,  a belső falak burkolása, szaniterek-  egyéb felhelyezése.

 

Cédrusliget lakópark légi fotó 2019 május

Cédrusliget lakópark légi fotó 2019 május

 

A konyhák előre gyártottak, gyorsan összeszerelhetőek,  a nem vizes helységekben gyorsan lerakható laminált padló lesz.  A már eladott lakások esetében a késés kötbérrel sújtott, ezért  ha én lennék az építtető,  ezeket a lakásokat fejezném be legelőször, és igyekeznék az átadási határidőre átadni őket, és a többit szépen folyamatosan fejezném be.  Az A épületben lévő lakásokra elképzelhetőnek tartom az idei  2019 decemberi átadást.

Legfrissebb kép az épületek készenléti fokáról , repülőről fotózva.