Citrom kúra immun erősítés minden reggel

január 27, 2012 in Betegségek, Gyógyszerek, Gyógytea, Otthon, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Amikor tél végén rám tör az általános fáradtság, sokat vagyok beteg, és reggel nincs kedvem felkelni, akkor kell valami kis dopping a testemnek, ami élénkíti az anyagcserét és felrázza a testem,  ekkor kezdem el a citrom kúrát.  Reggelente félbevágok egy citromot, és kicsi vízzel megiszom a levét.  Vannak olyan fanatikusok, akik egy egész citromot megisznak, és ezt egy – két héten keresztül csinálják. Ennyi citromtól a fogyiny érzékennyé válik, és emiatt érdemes szivószállal inni a citrom levet végig a citrom kúra alatt. Megéri, nekem mindig használ. Frissen ugrom ki az ágyból, és egész nap fáradhatatlan vagyok.

 

További információk :  Citrom Kúra

Citrom kúra

Citrom kúra

Talán csak az én testem viselkedik ennyire furcsán,  de este 18 óra után tapasztalatból kerülöm a citromot, a teákat, a csokoládét, mert  nem hagynak aludni. Persze, ez nem a kóros álmatlanság esete,  de a jó alvás érdekében érdemes este kerülni ezeket az anyagokat.

Másik érdekes kérdés , amit már élelmiszer vegyészektől is kérdeztem, hogy van-e különbség a C- vitamin és a citrom között.

A C vitamin valójában aszkorbin sav.  És csodás hatása van a testünkre : A csont és kötőszövet növekedésben, vörösvérsejtek érlelésében, oxido-reduktív folyamatokban, enzimfolyamatokban, kollagénfehérjék és hormonok szintézisében vesz részt. Segíti a véralvadást, a stresszhez való alkalmazkodást és a vas- és a réz felszivódását. Gyógyítja a vérző fogínyt, és meggyorsítja a sebek és az égési sérülések gyógyulását. Csökkenti a vér koleszterin szintjét. Segít megelőzni a vírus és különböző baktérium fertőzéseket és fokozza az immunrendszer működését. Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen.   Néhány kiló citrom csodákat tesz.