vizelet tartási probléma vizelet csepegés

január 27, 2012 in Betegségek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 szavazat, átlag: 5.00 összesen: 5)

Ha Ön ezt olvassa akkor már elkezdődött, vagy ha még nem akkor nagy szerencséje van. Állítsa meg, fordítsa vissza, előzze meg a vizelet tartási problémák kialakulását. A kis tinik nem is sejtik, hogy a vékony ruházat miatti felfázások később idős korban mennyi bosszúságot és kellemetlen pillanatot fognak okozni vizelet csepegés formájában. Mert a húgycső és a húgyhólyag gyulladásai maradandó elváltozásokat okoznak.  Az izmok egyre gyengülnek, és nem képesek megfelelően tartani a vizeletet.

Mit tehetünk?

Próbáljuk megelőzni a felfázásokat!  Ne üljünk hideg kőre, legyünk alól is megfelelő meleg ruhákban.  Menjünk rendszeresen a wc-re pisilni. Bármennyire is furcsán hangzik, ha sokáig vissza tartjuk a vizeletet, akkor szaporodnak benne a baktériumok, fertőzés alakulhat ki, illetve az egyre nehezebb súly megterheli a húgyhólyag körüli izmokat.  Tanuljuk meg az intim tornát. Nem nagy dolog, az alsó fertályunkon lévő hasi és belső izmokat mozgassuk. Mindet , ahogy sikerül. Bármikor.  Akár a buszon üldögélve, unalmas percekben lehet ezt a kis tornát művelni.  Ez nem nagy áldozat, ha ezzel később elkerülhetjük a tüsszentés esetén is bekövetkező vizelet csepegést, ami elég hamar rossz szagokat is kezd árasztani.

Egyéb gyógyító hatású szerek:
Nem vagyok híve a gyógyszereknek.  A citrom , a C vitamin csökkentik a húgyhólyag gyulladásának lehetőségét . Nagyon jó hatású a Tőzegáfonya,  kivonatokban is kapható, de természetes formájában is fogyasztható.  Mindenképpen szükséges a megfelelő mennyiségű napi folyadék bevitel. Nem egyszerre fél liter,  hanem poharanként, Óránként egy pohár jó minőségű ásványvíz vagy tea.  megfelelően átmossa a húgyutakat.

Víz esés - vizelet problémák

HA MÁR késő a megelőzés,  A záróizmok elégtelen működése műtéttel is korrigálható (TVT műtét, IVS műtét). Ekkor többnyire polipropilénből készült szalagot vezetnek át a húgycső alatt, amely az megemeli. Idősebb betegeknél, vagy akinél a műtét nem végezhető el, vagy a páciens nem vállalja, jó megoldást kínál a vizeletgyűjtő pelenka, végső esetben pedig katéter is alkalmazható.