BOSCH kisgépek ISHIO kézi fűnyíró tesztek

április 29, 2021 in Hobby, kert, Pocsék árúk, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Itt a tavasz, kertészkedjünk…  Ahogyan az évek múlnak, egyre nehezebb a fizikai munkát olyan szinten elvégezni, ahogyan a végeredményt szeretnénk a kertben látni. Ekkor jönnek segítségünkre a kerti kisgépek.  Benzin motorral,  majd a végeláthatatlan kábelekkel,  végül a 21. század jövevényei az akkumulátoros kisgépek.  Nem tudtam ellenállni és én is vettem egyet. Gyakori probléma a virágágyások  vagy járdaszélek körül kinövő fű,  amit a fűnyíróval nehezen érünk el, vagy levágjuk a kedvenc virágainkat is.  Ennek a problémának a megoldására találták ki a szegély vágókat.  Van is nekem egy nagyobb teljesítményű elektromos,  az a damilos de nem szeretem a sok kábel miatt, plusz nekem apró termetű nőnek, nehéz is.  Csak a fiúk használják.  Nagyon megörültem,  mikor láttam a kert szomszédot, aki egy apró kis kézi szerszámmal vágta le a fűcsomókat.  Ki is próbáltam azonnal.

 

Majd következik a beszerzés,  természetesen felírtam a gyártót a típust és az árát. Irány az OBI.  Szerencsétlenségemre éppen az a típus nem kapható, de van ebből BOSCH gyártmány és lám éppen annyiba kerül mint amit keresek.  Ez biztosan csak JOBB lehet annál.  Felhívtam a kertszomszédot is,  nehogy bevásároljak…  szerinte is jó lesz az a Bosch…  és persze az OBI-ban 60 napos visszavásárlási garancia van.    természetesen…  megvettem,  hazavittem,  5 óra akkumulátor feltöltés.  Következő hétvégén fűnyírás után elővettem a csodagépet. S lett csodálkozás. A Bosch kézi BOKOR és SZEGÉLY vágó OLLÓ  nem vágja el a füvet!!   Mindenki csodájára járt !!  Nyomogatták,  férfiak is,  hátha én rosszul csinálom…

 

BOSCH  ISHIO kézi fűnyiró

BOSCH ISHIO kézi fűnyiró

Átnéztem a Bosch kézi szegélyvágó olló használati utasítást…  pontosan megkerestem, 0,9 mm ágvastagságig az ágakat is elvágja..  hm… hát az enyém az nem. Tépi a füvet.  Annyira életlen a kése, vagy rossz a szög vagy az összeszerelés…  de hát ez már nem az én dolgom.  Visszavittem az OBI-ba.  Nem adják vissza a pénzt…  elküldik szervizbe. 3 nap alatt készen volt. Annyi volt a szerviz tevékenység, hogy beletettek 2 vadi új kést  a dobozba,  ami pont ugyanolyan életlen volt mint az előző vadi új kések.  Csak ezzel kellet pluszban 25 percet  küzdenem,  amig össze szereltem.  Végül nagy örömmel  megyek tesztelni a fűnyírót, és persze, semmi nem változott.  Mutatom a videókon is,  első és második próbálkozás…  a gyári videón úgy vágja az ágakat mint a borotva.. mert abban KÉS van…  éles…  megfelelő fémből.  Ez a gyártmány vagy gyártási sorozat…  nem tudom miből van…  talán az ujjamat is beledugom…  ha a füvet sem vágja, akkor engem sem…  Valóban ráérek ÉN EZZEL fésülgetni a füvemet?  Ez volt 27.900 Ft ,  elég drága fésűt vettem.  Holnap visszamegyek és a játékomat vissza adom OBI nagybácsinak.  Várom hogy mi lesz a megoldás.  Igen,  és ez is jó kérdés, a 60 napos visszaváltás.  Ha nem bontottam ki, akkor honnan tudhatom,  hogy nem vágja a füvet a szegélyvágó olló ?  Ha már kibontottam  , akkor nem veszik vissza.  Ez azoknak a buta embereknek a garanciája,  akik nem tudják hogy piros vagy fehér festéket vegyenek,  és kis sem bontják, estére meggondolják magukat és visszaviszik…  OBI pedig visszateszi a polcra.  Azaz neki nincs ebben rizikó.  Ha ruhát veszek, felpróbálhatom… ha fűnyírót veszek,  kellene mellé tenni a füvet, hogy kipróbáljam, mert igy most vettem egy marék műanyagot  aranyárában. (és egy litium aksit, de minek ??)   Hm,  tennem kell valamit a vásárlói társadalom érdekében. Talán a fogyasztó védelemhez fordulok.   Beszámolok majd az eseményekről.

SIKERÜLT !  Visszavették a kis aranyost!   :-))  Éljen az OBI !