Candida gomba fertőzés

február 3, 2021 in Betegségek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

A Candida nevű élesztő gomba normál esetben is megtalálható a szervezetben, de bizonyos helyzetekben elszaporodik, és anyagcsere termékeivel mérgezi a saját testünket.   Saját magunk tápláljuk,  az ételeinkben lévő cukrokkal.   Gyakran a csillapíthatatlan éhségünket ezen gombák generálják.  Emésztő rendszerünkben gyulladást okoznak, puffadással,  megzavarják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.  Ezáltal levertséget fáradtságot esetleg múlni nem akaró fejfájást okozva.   A gyomrunkban lévő segítő gombák elpusztulnak  betegség alatt szedett antibiotikum tartalmú gyógyszerek hatására, és ekkor is hajlamosak a Candida gombák elburjánzani mind a bélrendszerben, mind az alhasi részeken.

 

Hogyan harcolhatunk a Candida gomba ellen.
Candida Diéta –  Grapefruit mag kivonat

 

Gombák

Gombák

Felmerül a gyanú a candida gomba fertőzésre a következő tünetek esetén:  Gyakori haspuffadás, gyakori légúti , orr – és melléküreg esetleg mandula gyulladás,  hüvelyfolyás,  gyakran visszatérő húgyúti gyulladás,  Szervezet savasodása,  sok gyomorsav.

Ebben az esetben a gyógymód a cukrozott élelmiszer,  a fehér cukor – fehér liszt elhagyása az ételekből. Sok rostos zöldség fogyasztása.  A szervezetet lúgosítani kell,  mely lúgos ásványvizekkel egyszerűen megoldható,  de az élelmiszerek között is nagyon sok lúgosító étel áll rendelkezésünkre.  Mindenképpen javasolt napi 15 csepp Grapefruit mag kivonat fogyasztása.