Kicsi olcsó laptop Alcatel Plus 12

június 15, 2019 in Ajánlom, Elektronika, Hobby, Tesztek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Általában amikor magammal cipelem a laptopomat, mert dolgozni szeretnék útközben,  akkor azt kívánom, hogy nagyon kicsi legyen, könnyű és a sok akkumulátor órákig ébren tartsa nekem a gépet, és mégis mindez ne legyen túl drága.   Nem könnyű ilyet találni. Én találtam, megvettem, és csak használat közben tudom elmondani, hogy mi az, ami jó benne és mi az, amit nem kedvelek! SŐT elárulom, mi az, amitől teljesen kiborulok!

 

Hiszen a reklámok semmit nem árulnak el a termékről!  Csak a mézes mázos ígéretek jönnek!  Ezek:
Az ALCATEL Plus 12 egy 4G LTE-képes 2 az 1-ben tablet. A laptop előnyeit és a tablet rugalmasságát nyújtja egy készülékben, megfizethető áron. A Windows 10 a teljesítmény maximalizását szolgálja, a 4G LTE billentyűzet pedig biztosítja a kapcsolatot, bárhol is légy. A belső Intel Celeron a legjobb CPU teljesítményt adja hozzá: lenyűgöző sebesség, remek grafika és hosszabb akkumulátor-élettartam.

Villámgyors 4G kapcsolatával a PLUS 12 a komplett mozgó iroda élményét nyújtja. Végezd el a munkád akárhonnan. Az Alcatel Plus 12 ugyanis egy olyan, full HD-s kijelzővel szerelt Windows 10-es táblagép, amely lecsatolható billentyűzettel rendelkezik. Ez utóbbi pedig egy LTE-modemet rejt,  hotspotként is funkcionál, egyszerre 15 eszközt tud kiszolgálni.

Szerintem nagyon szép !  Súlya csupán 600 gramm !!

Alcatel plus12  kicsi olcsó laptop tablet

Alcatel plus12 kicsi olcsó laptop tablet

A fizikai paraméterei lenyűgözőek. Akkumulátor: Tablet 26.8Wh(6900mAh) + Billentyűzet 2580mAh

Memória:Belső memória 64G(32GB emmc+32GB beépített micro SD) + 4GB Lpddr3, kompatibilis: 64/128G emmc Akár 128GB micro SD kártya LTE billentyűzet: 256MB NAND flash + 128MB Lpddr2. Kamera: 5Mpxl FF, Intel Celeron Processzor N3350 CPU bázis 1.1GHz, akár 2.4/2.3 GHz, kétmagos Windows 10 Home RS2 Ujjlenyomat-olvasó LTE billentyűzet.

Elég is a magasztaló technikai adatokból.  Most próbáltam megtalálni néhány weboldalt, melyeket akkor megnéztem a vásárlás előtt, és furcsa módon nem találom őket.   Mindegy.  A tabletet 2018. decemberben vettük. Eredeti ára 160.000 Ft volt,  de valami módon, az EMAG oldalon akciók miatt sikerült féláron megvenni. Örült a család.  A döntésünket befolyásoló adatok:  A tabletben és a billentyűzetben is van akkumulátor, a kettő együtt 8 óra folyamatos használatot biztosit.  Elegendő bővitőhely, a  memória kártyák részére. Nincs benne se CD olvasó, se HDD  ezért rendkívül könnyű az eszköz. A billentyűk mérete elég nagy ahhoz, hogy kényelmes használni. A kicsi mérete miatt éppen jól befér a hátizsákomba, nem kell laptop táskát venni.

Elkezdtük használni, és a következő,  eddig NEM ismert tulajdonságok kerültek elő.

1. Feltöltöttük 100%-ra. Bekapcsoltuk, és az akkumulátor jelző azt írja , töltöttség 100%  elegendő 4 órára !!   Hogy  mi??? Eddig 8 óráról volt szó. Akkor hogyan teljesül az egész napos irodai használat?

2. a beépített egér – az egérpad, nagyon érdekes,  nincs rajta se csúszka, se gomb. 1 sima lapocska, ezt kell simogatni és ütögetni. Soha nem azt csinálja, amit kell. Rettenet lassítja a munkát. nem tudok odakattintani valahová és gépelni.. nem megy ! Be kellet dugnom 1 usb egeret ami azonnal elvesz egy usb portot. A 2. USB hely  az egy speciális lyuk, oda csak a töltőt lehet bedugni.. ajjaj !  2 –en már elvesztek a csatában.

3.  eltelt 30 nap,  és megszólalt az előre telepített rendszer,  hogy lejárt az ingyenes időszak,  vedd meg az Office alkalmazásokat !!  Hát erről sehol nem volt szó,  kapok egy csini irodát,  és az árban csak a Windows 10 volt benne.  Minden más csak a rászoktatás.  Elkezded használni, majd hoppá elszállt a semmibe.  Ott vannak a 30 nap alatt szerkesztett fileok, mivel nyitom meg? Vásárolj! Ez egy kikényszerített vásárlás, extra költség, csak azért sem!

4. a Beépített memória.  Nagyon cuki, viszont a gépen minden szoftwer automatikusan minden nap frissíti önmagát.  Szépen híznak egyre nagyobbak…  és nálunk már 1 hét múlva teljesen tele lett a gép memóriája,  és siránkozott, hogy rámászna a cserélhető memóriára.  Ja persze simán!  És amikor kiveszem és kicserélem?  Akkor jön majd a totális káosz?  Persze csak 1 db cserélhető kártya hely van. USB-vel is használhatom persze,  ha lenne szabad csak egy is  … de azt is elhasználtuk az előző pontban!

5.  A billentyűzet kiosztás. Átkapcsolom magyarra,  és nem tudom, hova tette az Ő betűt! Mert  a magyar betűk helye nincs ráírva a billentyűzetre. Kinek gyártották ezeket?  Idegtépő.

Most szegénykém arra vár, hogy megbocsássunk neki,  töröljük le azokat a szoftwereket amiket úgysem lehet használni.. így helyet takarítunk meg. Át kell szokni arra, hogy valami Google Drive-ot használunk  és a felhőben tároljuk a dolgokat.  Ráragasztjuk a magyar ékezetes billentyűket. Ha valóban utazás közben akarjuk használni, akkor elengedhetetlen,  hogy vegyünk bele egy mobil netet. Biztosan  mindent meg fogunk oldani, és szuper kis gép lesz.  De akkor is ez nagy csalódás volt !

Soha ne higgy a reklámoknak !  Menj be, fogd meg, nyomogasd, mindent próbálj ki, semmit ne rendelj interneten keresztül.  Semmi nem az, aminek látszik !