Övsömör –A vírus már most benned van

október 29, 2019 in Betegségek, Orvos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs szavazat)

Az övsömör vírusa (Herpes zoster) okozza a bárányhimlőt, melyen mindenki átesik gyermek korában. Majd ez a herpesz vírus tovább lappang a testben. HA ezt én hamarabb tudtam volna! Nagyon sokat segített volna a betegségem felismerésben, hamarabb történő kezelésében .

1 hónapig jártam porckopás miatt gyógytornára. Éppen már meggyógyult és kezdtem magam jobban érezni, amikor a jobb lábam ismét teljesen belobbant. EZ most sokkal erősebb volt. Égető szorító érzés combtól a lábujjam hegyéig. Mint egy izomgörcs, és egyre erősebb, nem folyamatos, hanem lüktető.  Bevettem egy halom fájdalom csillapítót. Gondolva hogy ez is ízületi probléma lehet.  Azonnal Xiloxal kezdtem, amit csak szakorvos írhat fel, meg sem éreztem…  Flektor EP Rapid..  semmi hatás. Cataflam –haha – mintha be sem vettem volna, pedig fogászati műtét után nagyon jól lehúzta a fájdalmat. Próbáltam szakorvoshoz elmenni, de egyetlen reumatológusnál sem volt szabad időpont 2 héten belül. Még fizetős magánrendelőben sem. A 3. napon a lábamon elkezdtek kiütések előjönni. Megrémültem, hogy jól bedrogoztam magam, és ez most valami gyógyszer allergia már amit látok. Elmentem a körzeti orvoshoz. Ő azonnal megismerte, ez Övsömör.

 

Minél hamarabb kezdik meg a gyógyszeres kezelést annál biztosabb a gyógyulás. Mivel már a vírusok szaporodása legelején le kell őket blokkolni. A vírusok gyerekkorom óta ott lapultak a gerincvelő idegtörzsében és most előbukkantak, hogy jól megkínozzanak.  SAJNOS, ez a vírus mindenkiben előfordul, ezért bármikor előjöhet a baj.  Nagyon jó lenne, ha az ilyen egészségügyi tudnivalókat oktatnák az iskolákban, hogy hamar felismerje őket az ember, ha előfordul a családban.  Én most ezért írom le az esetemet, ha 1 személynek segítek vele, már megérte.

 

Tehát a kiütés előtt  3  -5 nappal már jelentkezik a fájdalom, ami olyan erős, hogy komoly szervi bajt feltételez az ember, de nem tudja pontosan, hogy mi az.  Amikor megjelennek a hólyagok, azonnal, 24 órán belül el kell kezdeni a gyógyszeres kezelést. Én Telviran 400 mg-ot szedek, testsúly Kg-ra kiszámolva 7 napig, plusz Neurovitaminokat, ( Főleg B12 és egyéb B vitaminok) melyek a gyulladt idegek gyógyulását segítik.  Magára a vörös hólyagos részre nem irt fel semmi krémet a doki, de hiába is irt volna, maga a láb fájdalma akkora, hogy meg sem érzem az égető szúró érzést, ami a hólyagok miatt van.

 

Övsömör –A vírus már most benned van

A végtagokon jelentkező Övsömör ritka, az esetek 10%-ánál is kevesebb. Legtöbbször ( 50 – 60% ) a deréktájban, vagy a mellkason jelentkezik. Még mázlista vagyok, hogy csak az egyik lábamat érinti.  A másik teljesen egészséges. A fájdalmat leginkább az enyhíti, ha fekszem, és az idegszálak nem kerülnek terhelés alá, semmi nyomás, mozgatás, terhelés ne érje. Plusz hideg vizes ruhával borogatom, ott ahol nincs kiütés.  Észrevettem, hogy amikor eszek, utána felerősödik a fájdalom. Bizonyos ételek táplálják a vírusokat.  Utána néztem és a Lizin tartalmú ételek segítik a Vírusok elleni küzdelmet. Plusz azonnal el kell kezdeni az immunrendszer erősítését, hiszen valójában a saját immunrendszerünk fog bennünket meggyógyítani.

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/ajakherpesz/cikkek/mit_egyunk_herpesz_ellen/20121019131928

Viszont nagyon utána kell nézni az ételeknek,  mert  vannak olyan általános vírus ellenes ételek,  amik általában jók, de éppen herpesz esetében nem javasoltak, például a fekete áfonya és  a szőlő. A lényeg hogy a Lizin tartalmú ételek jók, ha kicsi bennük az arginin tartalom.

 

Az Övsömör egy herpesz vírus, nincs megelőző védőoltás, csak annyit tehetünk ellene, hogy immunrendszerünket megfelelő szinten tartjuk. Naponta 3x eszünk friss gyümölcsöt, és magas lizin tartalmú ételeket.  A jó hír az, hogy azok közül, akik átestek a betegségen később már csak 5%-uk betegszik meg újra, bizonyos védettséget kap utána az ember. Szóval nem olyan, mint az influenza.